Meriter

• Lärare i hundtjänst

• Tvåa på SM och vunnit Nordiska i lydnad

• Tränat lydnadslandslaget

• Utvecklingsprojekt runt lydnadslandslaget

 


Nakkarra Mårten

Jag heter Anders Kjernholm och bor med min dotter Ida i ett hus utanför Varberg.

Mina hundar är Nakkarra Mårten som är en kelpie och Vallhunden Mango som är en bordercollie. Just nu inriktar jag mig på att tävla i spår i första hand och lydnadsklass i andra hand, men har tävlat mycket i sök och en del i rapport. De flesta framgångarna har jag dock haft i lydnadsklass där jag bland annat har kommit tvåa på SM och vann det som då motsvarade dagens nordiska mästerskap.

Under två år så fungerade jag som tränare för lydnadslandslaget.

Jag är lärare i hundtjänst och har bland annat föreläst en del på de centrala lärarkurserna. Jag håller i kurser för instruktörer och för träningsgrupper. Ibland håller jag i själva inlärningsdelen i instruktörskurserna åt klubbarna. Jag bjuder även in till kurser och privatträning här hos mig i Varberg.

Ett riktigt spännande arbete som jag driver inom Svenska Brukshundklubben, tillsamman med Lotta Linusson och Anders Sjöstrand, är ett utvecklingsprojekt runt lydnadslandslaget. Vår uppgift är att se till att Sveriges landslag ska bli bäst i världen. En arbetskrävande men mycket spännande uppgift som går helt enligt planen.

Tidigare har jag fungerat som volleybolltränare och har där jobbat mycket med mental träning och coachning som jag tagit med mig till hundvärlden. Jag har på gång ett nytt upplägg inom kort som ska underlätta för de tävlande att nå sina mål.

Jag håller i huvudsak lydnadskurser i bruks och lydnadsklass men håller även kurser och konferenser om organisationsutveckling. Många klubbar har behov av hjälp för att kunna utveckla sin verksamhet. Jag och en bekant till mig håller på och tar fram en utvecklingskurs som vi tror kommer att bli en bra hjälp i arbetet ute bland klubbar och distrikt. Vår plan är att komma igång med dessa kurser till hösten 2011. Mer information kommer inom kort.

Min träningsidé bygger på en analysmodell som jag kallar för ”Nyckeln”. Vi tittar på varje ekipage för sig och lägger upp ett individuellt träningsprogram tillsammans med föraren. Först ”bygger vi hund” och därefter inriktar vi oss på momentträning. För att få fram all kapacitet som finns i hunden så vill jag belasta den så lite som möjligt med bestraffningar i inlärningssituationer. Två av grundstenarna är att få hunden att anstränga sig och känna självförtroende, inte bara utföra moment. Jag gillar att klura ut nya kreativa lösningar oftast tillsammans med deltagarna.

Min träningsidé bygger på en analysmodell som jag kallar för ”Nyckeln”

Två av grundstenarna är att få hunden att anstränga sig och känna självförtroende.

Jag gillar att klura ut nya kreativa lösningar oftast tillsammans med deltagarna.

 


Vallhunden Mango

Copyright © Kreativ Hundträning 2011